Corneliu Dobritoiu a fost propus, marti seara, de premierul desemnat Victor Ponta sa preia portofoliul Apararii Nationale.

Corneliu Dobritoiu s-a nascut la 18 septembrie 1955, in Bucuresti. A absolvit Liceul Militar 'Dimitrie Cantemir' din Breaza, judetul Prahova, in anul 1974 si apoi AApararii Nationale in anul 1977.

A lucrat ca ofiter in cadrul Regimentului 1 Mecanizat din Bucuresti indeplinind urmatoarele functii: comandant de pluton (1977-1978), comandant de companie de infanterie (1978-1980) si apoi loctiitor al Sefului Biroului Cercetare (1980-1983).

Este numit Comandant de Batalion la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti (1983-1987). In anul 1987, este numit Expert pe probleme de mobilizare a resurselor umane in cadrul Comandamentului 1 Teritorial din Bucuresti. In anul 1991 este transferat in cadrul Regimentului 3 Mecanizat din Bucuresti. In 1993, absolva Academia de Inalte Studii Militare din Bucuresti, fiind numit sef al Biroului Cercetare din cadrul Regimentului 2 Mecanizat. Intre anii 1993-1994 detine functia de loctiitor al sefului Biroului Cercetare la Divizia 57 Tancuri din Bucuresti.

Din anul 1994 lucreaza in cadrul structurii operative a Ministerului Apararii Nationale, mai intai ca expert pe probleme de analiza politico-militara in Directia Analiza Politico-Militara si Relatii Militare Internationale din cadrul MApN (1994-1995). In anul 1995, absolva cursurile de aparare organizate de Centrul de Studii Europene de Securitate 'George C. Marshall', Colegiul de Studii Strategice si Economia Apararii, fiind in paralel sef al Echipei Militare de Legatura a Romaniei in cadrul Programului de cooperare Romano-Americana 'Mil-to-Mil'.

In perioada 1995-1996 a fost seful Biroului Punct Contact International la Directia Relatii Militare Internationale din MApN, apoi seful Sectiei Evaluare Relatii Militare Internationale la Directia Relatii Militare Internationale (1996-1998).

Intre anii 1998-2000 a fost ofiter de Stat Major la Directia Cooperare si Securitate Regionala din cadrul Statului Major Militar International, Cartierul General NATO din Bruxelles. In anul 2000, presedintele Romaniei, Emil Constantinescu, ii confera Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Cavaler. Reintors in Romania, este promovat ca sef al Directiei Integrare Euro-Atlantica si Relatii Militare Internationale din MApN (2000-2004).

A fost inaintat la gradul de general de brigada (cu 1 stea) incepand cu 1 decembrie 2002 si apoi la gradul de general-maior (cu 2 stele) incepand cu 1 decembrie 2004.

Urmeaza apoi cursurile pentru ambasadori si generali ale Colegiului NATO din Roma (Italia), pe care le absolva in anul 2004, si cursul superior de management al apararii de la Scoala de Studii Navale Postuniversitare din Monterey (SUA), absolvite in anul 2005.

In anul 2004, Corneliu Dobritoiu este numit Loctiitor al Secretarului de Stat al MApN si sef al Departamentului de Integrare Euro-Atlantica si Politica de Aparare. La 15 mai 2006, prin Decret al Presedintelui Romaniei Traian Basescu, generalul-maior (cu doua stele) Corneliu Dobritoiu a fost inaintat la gradul de general-locotenent (cu trei stele) si a fost trecut in rezerva cu noul grad, din Ministerul Apararii Nationale.

Din data de 26 iunie 2006, prin Decizia primului ministru, confirmata prin Decretul nr. 80 al Presedintelui Romaniei, Corneliu Dobritoiu este numit in functia de Secretar de stat si sef al Departamentului pentru politica de aparare si planificare din cadrul MApN.

In perioada 12 septembrie 2006 - 26 octombrie 2006, ca urmare a suspendarii ministrului apararii Teodor Athanasiu, de catre presedintele Romaniei, Traian Basescu, Corneliu Dobritoiu indeplineste functia de loctiitor al ministrului apararii nationale.

Este, din anul 2006, membru al Partidului National Liberal.

Vicepremier - Florin Georgescu

Ministrul Administratiei - Victor Paul Dobre

Ministrul Afacerilor Externe - Andrei Marga

Ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Daniel Constantin

Ministrul Apararii Nationale - Corneliu Dobritoiu

Ministrul Comunicatiilor - Dan Nica

Ministrul Culturii si Patrimoniului Cultural - Mircea Diaconu

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului - Eduard Hellvig

Ministrul Economiei - Daniel Chitoiu

Ministrul Educatiei - Corina Dumitrescu

Ministrul Finantelor Publice - Florin Georgescu

Ministrul Justitiei - Titus Corlatean

Ministerul Internelor - Ioan Rus

Ministrul Mediului si Padurilor -Rovana Plumb 

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Mariana Campeanu

Ministrul Sanatatii - Vasile Cepoi

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii - Ovidiu Silaghi

Ministru Delegat pentru Dialog Social - Liviu Marian Pop

Ministru Delegat pentru Strategii Guvernamentale - Victor Alistar

Ministru Delegat pentru Relatia cu Parlamentul -  Mircea Dusa