Corneliu Fecioru, fost manager in cadrul companiilor Lafarge Romania, Gebruder Weiss si Ceramica, a preluat conducerea operatiunilor grupului austriac Wienerberger in Romania, in locul lui Daniel Catanas, a anuntat vineri producatorul de materiale de constructii.


Noul manager Wienerberger are o experienta de peste 15 ani in pozitii executive, din care 11 ani in piata de constructii. In prezent, Fecioru este membru in Consiliul de Administratie Wienerberger Romania, Vanzari si Marketing, se arata in comunicatul grupului austriac.

Cea mai recenta functie ocupata de Fecioru a fost cea de director de vanzari si marketing in cadrul companiei austriece Gebruder Weiss, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii pentru transport si logistica la nivel european. El a lucrat anterior, pentru noua ani, la filiala locala a producatorului francez de ciment Lafarge.

Fecioru a activat si pe piata de blocuri ceramice, facand parte din echipa de management selectata de fondul de investitii Advent International pentru a reorganiza activitatea Ceramica Iasi dupa preluarea companiei.

Grupul austriac Wienerberger, lider mondial in sisteme de caramizi si cel mai mare producator de profil din Europa, a anuntat recent ca vrea sa construiasca o fabrica in judetul Iasi, in urma unei investitii de 22 milioane euro. Wienerberger Sisteme de Caramizi detine in prezent trei fabrici, localizate in Gura Ocnitei (Dambovita), Sibiu si Triteni (Cluj).