CEC Bank, detinuta de stat prin Ministerul Finantelor Publice, a lansat un credit de nevoi personale fara avans, girant si ipoteca, de pana la 15.000 de lei, acordat insa numai cu asigurare de viata si somaj. Din punctul de vedere al costurilor, CEC Bank percepe o dobanda variabila de 13,5% pe an, un comision de acordare de 2% din valoarea imprumutului si unul de gestiune credit 0,3% pe luna din soldul lunar. Banca nu percepe comision de rambursare anticipata. Astfel, Dobanda Anuala Efectiva (DAE) este de 19,65%, fiind calculata pentru un credit de 15.000 lei, acordat pentru patru ani (aceasta fiind si perioada maxima de creditare) si cu perioada de gratie de 12 luni.
 
Totodata, clientii sunt asigurati in cazul decesului sau invaliditatii totale permanente din accident sau boala, precum si al somajului involuntar, caz in care societatea de asigurari Groupama preia plata ratelor pentru o perioada cumulata de maximum 18 luni.
 
CEC Bank accepta o gama variata de venituri certe, cu caracter de permanenta pe toata durata de creditare, reprezentate de salarii, pensii, activitati agricole, activitati independente, chirii, dividende, contracte de colaborare, drepturi intelectuale, care sunt dovedite cu fisa fiscala si alte documente legale.

Sursa: Mediafax