Compania Moody’s Corp, care gestioneaza a doua ca marime agentie de rating din lume, Moody’s Investors Service, a anuntat ca in ultimul trimestru al anului trecut beneficiul ei s-a redus cu 30% din cauza scaderii cererii de notare din partea emitentilor.


In ultimele trei luni din 2011, beneficiul net al Moody’s Corp s-a cifrat la 96,2 milioane de dolari, cu 30% mai putin decat in perioada similara a anului anterior si sub consensul analistilor consultati de Thomson Reuters. In ceea ce priveste Moody’s Investors Service, veniturile obtinute din operatiuni financiare corporatiste s-a ridicat la 141,2 milioane de dolari, in regres cu 14% fata de ultimul trimestru al anului trecut.

Rezultatele comunicate nu au fost pe placul investitorilor, astfel ca imediat dupa deschiderea tranzactiilor de ieri de la bursele americane, actiunile Moody’s Corp au pierdut din valoare 7,5%.

De mentionat ca in noiembrie anul trecut, Comisia europeana a prezentat un plan de inasprire a regulilor de functionare a agentiilor internationale de rating in UE, precum si a controlulului asupra activitatii acestora. Executivul comunitar a cerut oficial institutiilor financiare sa nu se ghideze exclusiv dupa ratingurile de credit atunci cand decid angajarea de noi investiti.

In acest context, Uniunea Europeana a hotarat sa accelereze proiectul de infiintare a unei agentii proprii de notare, pentru a reduce din impactul calificativelor principalelor trei agentii de notare, Standard & Poor's, Moody's si Fitch.