Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a anuntat astazi demisia din functie, nemultumit de banii primiti de MS la rectificarea bugetara si de faptul ca nu a fost consultat pe aceasta tema. Cseke a spus ca abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul rectificarii bugetare, iar ministrul Sanatatii nu a fost consultat in legatura cu acesta, fapt pe care l-a calificat ca fiind "extrem de grav".
 
El a precizat ca si-a exprimat nemultumirea si in sedinta de Guvern de miercuri si ca joi a avut o discutie cu premierul Emil Boc, caruia i-a inaintat demisia.
 
Cseke Attila va ramane in functie inca maximum 15 zile, interval in care premierul Emil Boc va inainta presedintelui Traian Basescu o propunere pentru aceasta functie.
 
"Demisia ministrului Cseke Attila a fost depusa azi la cabinetul primului-ministru. Potrivit prevederilor Legii privind organizarea si functionarea Guvernului si a ministerelor, Cseke Attila va exercita in continuare, timp de maxim 15 zile, functia de ministru al Sanatatii. In acest interval de timp, primul-ministru va inainta presedintelui Romaniei o propunere pentru functia de ministru al Sanatatii", a informat Guvernul.