Compania germana Passavant Roediger GmbH a câştigat în instanţă procesul privind licitaţia de peste 11 milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea staţiei de epurare Roman.

Curtea de Apel Bacău a admis luni, 10 septembrie, plângerea formulată de Passavant Roediger GmbH reprezentată de avocaţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii cu privire la rezultatul procedurii de achiziţie publică organizate în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru extinderea şi modernizarea staţiei de epurare Roman, a cărui valoare se ridică la peste 11 milioane de euro (peste 50 milioane de lei cu TVA).

Soluţia favorabilă obţinută de Ţuca Zbârcea & Asociaţii anulează decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) prin care atribuirea contractului de lucrări către Passavant Roediger fusese desfiinţată. Următorul pas va fi astfel semnarea contractului între Compania Judeţeană Apa Serv S.A. Neamţ şi societatea nemţească.

Decizia Curţii de Apel Bacău este irevocabilă.

O echipă de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii, formată din avocaţii pledanţi Ionuț Șerban şi Dan Cristea, a asigurat reprezentarea Passavant Roediger GmbH în redactarea şi susţinerea plângerii în faţa instanţei băcăuane.

„O speţă care a presupus studierea şi tratarea unor probleme dificile ce ţin de interpretarea legislaţiei achiziţiei publice, atât sub aspectul dreptului procedural, cât şi sub aspectul dreptului material. Complexitatea dezbaterilor a presupus apelul la jurisprudenţa Curţii de Justiţie Europene pentru lămurirea unor elemente determinante în soluţionarea cazului”, a declarat Ionuţ Şerban, avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Cu o echipă formată din 95 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.