Lucrările de amenajare de la Piaţa Universităţii, din centrul Capitalei, par a fi finalizate cel puţin la suprafaţă. Vezi imagini de la kilometrul zero.

Spaţiul recent amenajat acoperă parcarea subterană care va avea trei niveluri şi o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta va avea o intrare din strada Academiei, o ieşire lângă Muzeul de Istorie şi încă o intrare "interschimbabilă" în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat şi liftul pentru şoferii care parchează.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu declara în august că parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională în cursul lunii septembrie, precizând că lucrările au fost întârziate şi de evenimentele care au loc în Piaţa Universităţii. Lucrările nu au fost însă finalizate nici până acum.

"Nu trece prima decadă a lunii septembrie, sau mai bine zis în cursul lunii septembrie va fi gata şi parcarea de la Universitate. Şi am să vă spun şi de ce au fost întârziate lucrările. În zona aceea, fiind destinată adunărilor spontane, după câte aţi văzut şi voi, ba ne-am ocupat de ridicarea materialelor de construcţie, ba le-am adus înapoi, ba ne-am ocupat de montarea panourilor, ba de sudura lor", a spus Sorin Oprescu.

La începutul lunii iulie, primarul Capitalei spunea că parcarea subterană de la Unversitate, la care lucrările au început în august 2011, ar putea fi funcţională din 20 iulie.

Întrebat în iulie despre costul lucrării, primarul Sorin Oprescu a spus că partea de construcţie şi montaj costă opt milioane de euro, fondurile fiind private, în baza parteneriatului încheiat de municipalitate.

De asemenea, Sorin Oprescu a arătat că va încerca să aducă în parcarea de la Universitate şi maşinile locuitorilor din zona centrală, pentru a elibera străzile adiacente.