Kludi România, filiala locală a producătorului german de baterii de lux pentru baie şi bucătărie, a adus un plus de valoare, distincţie, confort şi eleganţă centrului de afaceri Ideo Iaşi, prin amenajarea spaţiilor de baie cu produse premium din gamele Kludi Balance Sensor şi Esprit home bath concept.

„Participăm întotdeauna cu mare plăcere la proiectele care se aliniază filosofiei Kludi. Aşa cum noi dorim să oferim utilizatorilor mai mult decât obiecte sanitare, şi anume o adevarată experienţă, dezvoltatorul proiectului a vrut să realizeze o clădire de birouri care să ofere confortul unui cămin. Produsele din gamele Esprit home bath concept şi Kludi Balance Sensor au venit firesc în completarea spaţiilor moderne ale clădirii datorită posibilităţilor multiple de design şi funcţionalitate. Astfel, formele fine, dar clar definite ale produselor Kludi aduc un pic din atmosfera de acasă, la birou,” a declarat Florin Barabaş, Managing Director Kludi România.

Îmbinarea perfectă dintre artă şi tehnologie, KLUDI BALANCE SENSOR este o gamă de baterii sanitare pentru baie ideală pentru clădirile publice datorită caracteristicilor antivandalism şi a opţiunii de a preseta temperatura apei.


Spre deosebire de KLUDI BALANCE SENSOR care prezintă un design minimalist, colecţia Esprit home bath concept este o explozie de culoare şi extravaganţă. Esprit Home, totodată unul dintre cele mai cunoscute branduri pe piaţa de fashion şi life-style, înglobează mobilier disponibil în dimensiuni variate ce oferă posibilitatea găsirii unei soluţii unice pentru orice spaţiu de baie, în vreme ce armăturile combină armonios perfecţiunea execuţiei, finisarea manuală şi funcţionalitatea desăvârşită.

„Folosind gamele KLUDI BALANCE SENSOR şi Esprit home bath concept, am fost surprins nu atât de reuşita conceptului privit ca ansamblu ci, în mod deosebit, de faptul că, privite individual, atinse, „cântărite” cu simţurile profesionistului, aceste simple obiecte comunică, transmit vibraţii, luptă să îşi găsească cel mai potrivit loc în cotidian, asemeni nouă oamenilor. Aceste obiecte sunt însufleţite şi tehnologia lor ne poate vorbi. Apelând atât din punct de vedere estetic cât şi din punct de vedere tehnologic la arta Origami, privită ca instrument de dezvoltare a imaginaţiei, de ordonare a spaţiului şi căutare a echilibrului şi armoniei, cei doi parteneri – Kludi şi Esprit - cochetează într-o manieră neaşteptat de modernă cu această tradiţie străveche a curţilor imperiale din Orientul Îndepărtat, atât de valoroasă încât transcede vremurile devenind un instrument important în educarea imaginaţiei, logicii şi creativităţii copiilor, încă de la vârste fragede. Toate aceste exemple „închid” în limitele materiale ale produsului şi un mesaj tehnologic exact, concretizat în satisfacţia durabilităţii şi a mentenanţei facile, manevrabilitate sporită, respect faţă de mediul înconjurător şi certitudinea folosirii responsabile a resurselor acestuia”, a povestit arhitectul Iulian Nicolau, creatorul proiectului Ideo Iaşi.


„Ideo Iaşi este ca o gură de aer proaspăt pe piaţa locală de birouri şi nu am făcut rabat de la calitate în ceea ce priveşte amenajarea şi dotarea spaţiilor. Aceste elemente sunt cartea noastră de vizită şi ne recomandă în faţa celor care ne trec pragul. Astfel, am ales produsele premium de calitate germană de la Kludi, deoarece satisfac cele mai exigente gusturi şi cerinţe prin atenţia deosebită faţă de detalii şi prin uşurinţa în utilizare.”, a declarat Octavian Bălan, Director Executiv Grupul Tester, dezvoltatorul proiectului Idea Iaşi.

Kludi este lider de piaţă în segmentul bateriilor de bucătărie în Germania, Austria şi Elveţia. Fondată în Germania în anul 1926, compania are, în prezent, peste 1.000 de angajaţi în toată lumea şi o cifră de afaceri de aproximativ 100 milioane de euro. Kludi dezvoltă şi produce baterii de lux pentru baie şi bucătărie, sisteme de duş şi accesorii pentru baie, precum şi baterii medicale pentru clinici. Compania deţine fabrici în Germania, Austria, Ungaria, Polonia si un joint-venture Kludi – RAK în Emiratele Arabe Unite.

Inaugurat în urmă cu un an, centrul de afaceri Ideo Iaşi doreşte să reinventeze modul de exercitare a activităţii profesionale şi introduce pe piaţa imobiliară locală o manieră aparte a exploatării spaţiului de lucru. Cu o suprafaţă de aproximativ 11.000 mp, clădirea oferă spaţii ultramoderne de birouri, spaţii destinate pauzelor de masă şi relaxare şi săli pentru protocol. Centrul de afaceri dispune de 43 de spaţii de birouri delimitate, 2 săli de training, 3 săli de conferinţă, o cafenea şi un restaurant.