Nu, nu e o gluma. Asa a procedat un fost politist grec, in varsta de 54 de ani, divortat si fara copii. A declarat ca are 19 copii si a incasat mii de euro. Acum doarme dupa gratii.


Folosind fotografii ale unor copii gasite pe interne, barbatul, care nu mai avea serviciu din 2001, a fabricat timp de 15 ani certificate de nastere false si alte documente necesare pentru obtinerea alocatiilor mult ravnite.

Potrivit datelor politiei, incepand din 1996, el a incasat nici mai mult, nici mai putin, de 150.000 de euro, suma totala a acestei deturnari de fonduri.

Documentele au fost atat de bine imitate, incat autoritatile nu au avut nici cea mai mica indoiala asupra autenticitatii lor. Prin urmare, surpriza a fost cu atat mai mare cu cat, dupa verificarile efectuate, s-a constatat a barbatul era cap de familie in multe alte tari.

Fostul politist a fost arestat miercuri in timp ce incasa 8.000 de euro de la biroul unei agentii pentru forta de munca din Atena.

Coincidenta sau nu, dar tot miercuri, premierul elen, Georges Papademos, a declarat ca in 2011, Produsul Intern Brut (PIB) al tarii a plonjat cu peste 5,5%. OECD si FMI au estimat o scadere de 6%. Institutia cu sediul la Washington anticipeaza pentru 2012 un regres de 3% in 2012.