Hotelurile, barurile, restaurantele, agentiile de turism, muzeele si taximetristii din Bucuresti ii asteapta cu nerabdare pe cei 20.000 de suporteri spanioli care ar putea venit la Arena Nationala pentru Finala Europa League, unde vor asigura ordinea publica peste 5.000 de angajati ai MAI.

Astfel, cu ocazia celui mai mare eveniment al anului, cei 20.000 de suporterii spanioli, estimati de MAI, ar putea cheltui la Bucuresti 20 milioane euro pe servicii.

Bucuria hotelierilor si a celorlalti afaceristi din servicii putea fi si mai mare daca in Finala Europa League nu se clasificau doua echipe spaniole: Atletico Madrid si Atletic Bilbao.

Daca cele doua finaliste ar fi fost din tari diferite, atunci si numarul de suporteri straini care ar fi venit la Bucuresti ar fi fost mai mare.

Mircea Sandu, presedintele Federaţiei Romane de Fotbal, declara anterior stabilirii celor doua finaliste ca se asteapta sa vina intre 20.000 si 40.000 de straini la Bucuresti cu ocazia meciului.

De asemenea, toate cele 20.000 de bilete destinate romanilor pentru finala Europa League din 9 mai au fost vandute. Arena Nationala are o capacitate totala de 55.000 de locuri.

Desfasurare impresionanta de forte de ordine

Peste 5.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) vor actiona pentru asiguraurea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor si interventia in situatii de urgenta la finala Europa League din 9 mai.

Astfel, pe durata meciului, vor fi angrenati 2.900 de politsti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri si 100 de politisti de frontiera.

De asemenea, avand in vederea complexitatea acestui eveniment sportiv, s-a stabilit suplimentarea efectivelor MAI din Bucuresti cu 500 de studenti ai Academiei de Politie «Alexandru Ioan Cuza», precum si cu 500 de angajati din unitatile teritoriale.

Efectivele MAI vor asigura masuri specifice de ordine si siguranta publica in zona aeroporturilor, punctelor de frontiera, pe traseele de deplasare si in apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, in zonele turistice si de agrement, precum si pe caile de afluire/defluire spre si de la stadion.