Persoanele care ţin diete se pot baza pe un nou sprijin în demersul lor. 

De curând, pe piaţa din Brazilia a fost lansat un gadget nou, pe care dacă îl vor folosi, cu siguranţă nu vor da greş. Scopul aparatului? Să ajute persoanele care ţin diete să nu renunţe la ele, relatează Washington Post.

„Virtual Fridge Lock” se numeşte gadgetul şi are forma unui lacăt - magnet care se aplică pe frigider şi care se sincronizează automat la reţelele sociale atunci când deschizi frigiderul ca să iei ceva de mâncare.

Activat, gadgetul va trimite automat o atenţionare către reţelele tale sociale. Alertaţi, prietenii tăi te pot consilia sau sau te pot convinge să pui la loc în frigider bucata de plăcintă pe care ai luat-o din frigider sau „îţi pot bate obrazul” pentru că nu reuşeşti să te ţii de regim.

Lacătul pentru frigider este diponibil doar clienţilor siteului Meta Real, însă nu este singura aplicaţie de acest fel.

Publicul larg poate achiziţiona şi aplicaţia „Aherk!” care postează imagini neplăcute despre persoanele care nu reuşesc să îşi îndeplinească obiectivele în ceea ce priveşte dietele. Se pare că „umilirea publică” este o soluţie pentru pierderea în greutate, mai menţionează publicaţia americană.