Posibilitatea cumulării tichetelor ar trebui eliminată din Programul Rabla, iar această facilitate ar trebui acordată persoanelor care casează maşini vechi, a declarat, vineri, la Salonul Auto Bucureşti, premierul Victor Ponta.


'Din punctul meu de vedere ar trebui să fie un singur tichet, iar această facilitate să fie acordată pentru cel care casează maşina, nu pentru cel care tranzacţionează. Cred că Programul Rabla este un program bun, singurul lucru pe care trebuie să-l studiem este acela că doar România a permis cumularea tichetelor. În Franţa, Germania, în alte ţări, practic proprietarul maşinii care se casează are un tichet pe care-l foloseşte pentru a cumpăra o maşină nouă', a afirmat Victor Ponta.

Primul ministru a spus că în România s-a dezvoltat un fel de piaţă neagră a tichetelor, se cumulează şi în loc să ajungă la fostul proprietar s-a făcut o piaţă paralelă. 'Aici lucrurile trebuie îndreptate. Este ca un fel de bursă ilegală a tichetelor, nereglementată şi neimpozitată, care a creat o perturbare majoră în piaţă', a mai spus şeful Executivului.

Prin programul 'Rabla', în ultimii doi ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 fabricate în România. În acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu /AFM/ a alocat pentru programul guvernamental, în două etape, 171 de milioane de lei, sumă care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.