Maine, la ora 10.00, in sala de conferinte a Pensiunii Carol de langa Targu Neamt, are loc workshopul de initiere pentru derularea cursurilor de formare profesionala in domeniul turismului rural din judetul Neamt de care vor beneficia 188 persoane din zonele rurale din Neamt, dintr-un total de 830 de persoane din cele cinci regiuni in care se implementeaza proiectul: Nord Vest, Vest, Sud-Muntenia, Centru si Nord Est.
 
Proiectul “Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!”, implementat de SC RGIC CONSULTANTA SRL si Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Neamt si Scoala de Formare Manageriala in Turism (FMT) Brasov, in calitate de parteneri, este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, si se va derula pana in 2012.
 
Prin aceste cursuri, beneficiarii vor fi pregatiti in meserii specifice turismului rural (administrator de pensiune turistica, bucatar, ospatar, camerista) intr-un timp foarte scurt.
 
La workshopul de initiere participa o parte dintre cursantii deja selectati in cadrul proiectului, lectorii care vor prezenta curricula si structura cursurilor, precum si reprezentanti ai partenerilor si ai autoritatilor locale.
 
Otilia Manta, manager de proiect, a declarat ca un factor considerabil pentru succesul proiectului il reprezinta “constituirea de parteneriate viabile intre organizatii, asa cum este si in cadrul proiectului nostru, care se completeaza si se sustin intr-o actiune comuna. Apreciem astfel numarul semnificativ de parteneriate strategice incheiate de ANTREC Neamt in regiunea Nord Est cu autoritati locale, cu institutii de invatamant locale, cu patronate, cu organizatii nonguvernamentale si cu actori privati implicati direct in activitatea de turism rural, care contribuie la dezvoltarea unei retele interregionale”.