Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru privatizarea Oltchim. 

Remus Vulpescu, preşedintele Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a anunţat că, din punct de vedere al preţului, ofertanul Dan Diaconescu a obţinut cel mai mare număr de punctaje în vederea cumpărării individuale pe active la Oltchim şi că se bazează pe "veridicitatea" ofertei pentru sale.  

La rândul său, Dan Diaconescu a adăugat că sâmbătă va prezenta detalii din ofertă într-o conferinţă de presă.

"Diaconescu Cristian Dan este declarat adjudecătar al acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI, la Oltchim. Ne bazăm pe veridicitatea ofertei dumneavoastră. Să fie într-un ceas bun", a afirmat Vulpescu.


În plus, Diaconescu mai spune că pregăteşte încă 250 de milioane de euro pentru a cumpăra Poşta Română, Tarom şi CFR. „Sunt nemţi puternici în spatele nostru”, susţine Diaconescu, care a refuzat să precizeze despre cine este vorba.   


Oferta lui Dan Diaconescu pentru preluarea Oltchim este de 203 milioane lei

'Creanţa AVAS nu se vinde, nu sunt oferte individuale, iar plicul sigilat cu valoarea minimă nu se deschide, nu se anunţă valoarea. (...) Creanţa Electrica este mai mare decât a oferit Chimcomplex, nu se vinde', a declarat Vulpescu