Fostul secretar general adjunct al Guvernului Dan Mihalache susţine că demisia sa din funcţie nu vine în urma declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu şi nici afirmaţiilor sale cu privire la parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii.


''Demisia este o ştire pe surse (...) da, confirmată, dar dl prim-ministru ar fi trebuit să spună că a fost o discuţie pe care noi am convenit-o împreună, în prezenţa preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, pentru că eu reprezint PNL în Guvern, discuţie care nu a avut în vedere niciun fel de declaraţii antiamericane, ci doar ideea că eu, fiind o persoană mai profilată politic, care vorbeşte şi la televizor şi la dvs în emisiuni, ar trebui să am o funcţie mai politică decât aceea de adjunct la SGG care e o zonă mai degrabă tehnică. (...) Sper că nu există o legătură cu declaraţiile preşedintelui altfel aş fi foarte dezamăgit. (...) Sunt convins că îmi voi găsi locul în structura guvernamentală pe altă poziţie. Am discutat şi despre asta cu premierul'', a spus Mihalache, într-o intervenţie la Antena 3.

El a negat categoric că i s-ar fi reproşat declaraţiile făcute în legătură cu relaţiile dintre România şi SUA. ''Eu sunt un partizan al relaţiilor cu SUA şi, de altfel, de-a lungul timpului cred că am demonstrat lucrul acesta. (...) Dar sigur că în măsura în care cineva îmi spune că relaţiile depind de nu ştiu ce preşedinte de agenţie, de nu ştiu care, eu spun şi cred că spun pe bună dreptate că parteneriatul strategic cu SUA are determinări, obiective mult mai importante decât acest lucru şi cred că am dreptate. (...) Nu (n.r. mi-au fost reproşate declaraţiile) pentru că, sigur presa băsistă a încercat să scoată lucruri din context, eu ştiu foarte bine ce am spus şi am proprietatea cuvintelor'', a explicat Dan Mihalache.

Întrebat dacă ar putea fi numit într-o altă funcţie el a spus: ''Mai degrabă politică.