Cifra de afaceri a Danone România a crescut anul trecut cu 5,7% faţă de 2010, atingând nivelul de 503 milioane lei, a anuntat la o conferinţă de presă, Dieter Schulz, noul director general Danone pentru Europa Centrală şi de Sud.


Potrivit spuselor sale, Danone România a plătit anul trecut la bugetul de stat şi la cel local circa 91,5 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere de 12% faţă de 2010. Tot in 2011, compania a investit peste 16 milioane lei pentru 'modernizare tehnologică şi îmbunătăţire a condiţiilor de muncă pentru angajaţi'.

În prezen,t Danone a atins o cotă de 55% din piaţa valorică a lactatelor proaspete, iar Dieter Schulz s-a arătat optimist în privinţa performanţelor viitoare în baza faptului că, în România, consumul anual de iaurt de cap de locuitor este mult mai mic faţă de ţările din regiune.

'Prioritatea Danone pentru anul acesta este susţinerea consumului de produse lactate, alimente indispensabile unei diete echilibrate. Dedicaţi misiunii noastre, de a aduce oamenilor sănătate prin alimentaţie, îi încurajăm pe toţi românii să consume zilnic un pahar de iaurt. Comparativ cu alte ţări europene, în România consumul de produse lactate este foarte scăzut, de aceea piaţa românească are un potenţial uriaş de creştere', a declarat directorul general Danone pentru Europa Centrală şi de Sud.

Din datele prezentate de Schulz, reiese ca românii consuma anual de 5 kg de iaurt/locuitor, bulgarii - 19 kg, polonezii - 13 kg, ungurii - 11 kg, iar francezii - 35 kg. 'Obiectivul nostru este ca românii să consume un pahar de iaurt de zi pentru că, în prezent, raportat la populaţie, consumul este de un pahar la două săptămâni', a explicat Dieter Schulz.

Pe piaţa locală, Danone este lider în categoria produse lactate proaspete, cu opt branduri (Activia, Nutriday, Cremosso, Disney, Actimel, Danonino, Casa bună, Danette), care se adresează tuturor categoriilor socio-economice. Compania are 738 de angajaţi şi livrează zilnic pe piaţă peste 1,5 milioane de produse.

În cei 15 ani de când activează în România, Danone a investit peste 300 milioane lei.