Premierul britanic, David Cameron, a dat duminica asigurari ca nu a incheiat "niciun acord" cu Rupert Murdoch, dupa cateva zile de la aparitia unor detalii privind relatii intre guvernul conservator si grupul magnatului presei, potrivit AFP.


"'Ceea ce se intreaba acesti oameni este daca a existat un acord, o intelegere intre mine si Rupert sau James Murdoch, care ar fi constat in aceea ca, in schimbul sprijinului lor pentru Partidul Conservator, eu sa le sustin interesele (...) Nu este adevarat", a declarat David Cameron intr-un interviu televizat pentru BBC.

"Nu a existat niciun acord de acest fel", a subliniat premierul.


Audierea, marti, in cadrul unei comisii de ancheta, a lui James Murdoch, fiul magnatului american, a pus guvernul lui David Cameron intr-o situatie incomoda scotand la lumina contacte stranse intre grupul de presa si consilierii ministrului pentru mass-media, Jeremy Hunt. Dezvaluirea a antrenat demisia unui consilier al lui Jeremy Hunt.

David Cameron a subliniat duminica "excelenta munca" depusa de ministrul sau. "Nu cred ca ar fi just ca de fiecare data cand un consilier comite o eroare sa fie schimbat in mod automat ministrul", a spus David Cameron