Fostul presedinte american Bill Clinton l-a desemnat pe Barack Obama drept candidat la presedintia SUA din partea Partidului Democrat. „Vreau un barbat care a avut bunul gust sa ia de sotie o femeie precum Michelle Obama”, a explicat Clinton.


Barack Obama a acceptat investitura Partidului Democrat pentru a-l înfrunta pe republicanul Mitt Romney în alegerilor prezidenţiale programate la 6 noiembrie. 'Accept învestitura voastră pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii', a anuntat Obama in uralele miilor de delegaţi reuniţi în 'Time Warner Cable Arena', în centrul oraşului Charlotte, din Carolina de Nord.

Obama, a carui realegere se anunta dificila după patru ani de mandat marcaţi de consecinţele gravei crize economice, a reactualizat sloganul de 'speranţă' în baza căruia a câştigat cea mai înaltă funcţia din stat prima dată, dar a recunoscut că 'această speranţă a fost pusă la încercare'.

In discursul rostit, el a vorbit, printre altele, despre 'costul războiului, despre cea mai grava criza economice din istoria noastră” şi despre blocajul politic care, toate la un loc, „ne-au făcut să ne întrebăm dacă mai este posibil să ne ridicăm la înălţimea problemelor timpurilor noastre'. 'Dar, să ştiţi că problemele noastre pot fi rezolvate. Ne putem ridica la înălţimea dificultăţilor. Calea pe care o propunem este poate dificilă, dar ea ne conduce către o lume mai bună', a subliniat liderul de la Casa Albă.

„Vreau ca Barack Obama sa fie viitorul presedinte al SUA si il desemnez sa poarte drapelul Partidului Democrat”, a spus Clinton. „Vreau o persoana care sa creada fara nici cea mai mica indoiala ca putem renaste visul economic american”, a adaugat el. Si a continuat: „Vreau un barbat care a avut bunul simt sa ia de sotie o femeie precum Michelle Obama”. In ajun, Prima Doamna a SUA s-a adresat delegatilor prezenti la Conventia democrata, discursul ei fiind reusind sa entuziasmeze asistenta.