Primarul general Sorin Oprescu a subliniat, joi, la întâlnirea cu reprezentanţi ai companiei suedeze Skanska Group, firmă cu experienţă în domeniul construcţiilor, că soluţia optimă pentru ca un oraş să se dezvolte este încheierea de parteneriate publice private, adăugând că în Bucureşti este nevoie în continuare de investiţii.


Primarul Capitalei a salutat revenirea pe piaţa românească a companiei suedeze şi s-a arătat deschis pentru iniţierea unor proiecte comune având în vedere potenţialul de dezvoltare a Bucureştiului. ''În ultimii ani, Bucureştiul a început să se schimbe în bine, să se modernizeze, s-au dezvoltat proiecte vitale pentru Capitală, îndeosebi de infrastructură şi dotări edilitare (stadion, şcoli, spitale), dar avem nevoie în continuare de investiţii pentru că ne dorim ca Bucureştiul să devină un motor de dezvoltare pentru România'', a declarat primarul general, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Edilul şef al Capitalei a subliniat faptul că soluţia optimă pentru ca un oraş să se dezvolte este încheierea de parteneriate public-private, Bucureştiul făcând deja un prim pas prin construcţia parcării de la Universitate. Primarul general le-a prezentat suedezilor mai multe proiecte importante pe care municipalitatea intenţionează să le dezvolte în acelaşi sistem.

La rândul său, preşedintele Skanska, Andreas Lindelof, a prezentat o serie de proiecte de mare anvergură pe care constructorul suedez le-a dezvoltat în mai multe capitale europene. Acesta şi-a exprimat disponibilitatea de a demara parteneriate pe termen lung cu municipalitatea bucureşteană pe proiecte de infrastructură. Sorin Oprescu şi reprezentanţii Skanska au stabilit că în perioada imediat următoare specialiştii municipalităţii şi cei ai companiei suedeze vor pune la punct coordonatele unei viitoare colaborări.

Skanska a fost înfiinţată în anul 1887 în Suedia şi este în prezent una dintre cele mai importante firme cu experienţă în parteneriate publice private din Europa îndeosebi în domeniile: infrastructură, şcoli, spitale şi drumuri. Skanska se numără în top zece cele mai mari companii de construcţii din lume şi numără la 53.000 de angajaţi. Compania este prezentă pe pieţele din SUA, America Latină şi Europa (Suedia, Norvegia, Finlanda, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie şi România), informează PMB.