Cu cat populatia unei tari mananca mai multa ciocolata, cu atat respectivul stat are mai multe sanse la Premiul Nobel. O concluzie la care a ajuns un cercetator american si dezvaluita zilele trecute. Ciocolata neagra, bogata in cacao, nu este numai delicioasa, dar amelioreaza functiile cognitive. Si nu este singura calitate a ciocolatei.


1. A consuma o tableta de ciocolata neagra inseamna a oferi organismului o portie binevenita de minerale, precum magneziu, fosfor sau potasiu, fier si zinc. Ca sa nu mai vorbim de vitamine, in special a celor din grupa B. Asociata cu o alimentatie variata, ciocolata favorizeaza, astfel, echilibrul alimentar. Atentie insa, ciocolata trebuie sa fie cu adevarat neagra.

2. Ciocolata este excelenta pentru mentinerea moralului, indiferent de ce se spune. De ce? Inainte de toate, pentru ca are magneziu, un mineral recunoscut pentru efectele relaxante si important pentru activitatea creierului. In al doilea rand, pentru ca este bogata in teobromina, un stimulent reputat, precum si in tiramina si feniletilamina, doua substante apropiate de amfetamina, care actioneaza asupra creierului, sporind efectele neurotransmitatorilor.

3. Ciocolata ajuta la lupta impotriva ridurilor. De fapt, ciocolata face parte din top-10 al alimentelor care intineresc! Dar numai cea neagra, nu cu lapte sau ciocolata alba.

4. Ciocolata ajuta la prevenirea bolilor cardio-vasculare. Flavonoidele continute in cacao si in ciocolata neagra joaca un rol benefici in protectia fata de afectiunile cardio-vasculare. Ele favorizeaza reducerea colesterolului din sange si protejeaza elasticitatea vaselor sanguine ale organismului.

5. Ciocolata este un aliment care previne hipertensiunea. Gratie flavonoidelor, ciocolata neagra reduce tensiunea arteriala intr-un mod semnificativ si ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale slabe. In plus, ciocolata nu permite aparitia diabetului de tip 2.

6. Ciocolata nu ingrasa. Bogata in lipide si glucide, ciocolata contine, e adevarat, cam 500 de calorii la 100 de grame. Dar asta nu inseamna ca trebuie eliminata din alimentatia zilnica, avand in vedere numeroasele vitamine pe care le aduce.