Producatorul autohton de materiale de constructii Duraziv, detinut de omul de afaceri Daniel Guzu, estimeaza ca divizia de vopsele va inregistra anul acesta cea mai mare crestere la nivelul vanzarilor, de 75%, la peste 3,5 milioane de euro.


Aceste produse ar urma astfel sa aiba o pondere de circa 15-20% din totalul business-ului la doi ani de la instalarea liniei de productie, potrivit reprezentantilor companiei.

In primul trimestru al acestui an vanzarile de vopsele au fost cu 120% mai mari comparativ cu perioada similara a anului precedent.

"Rezultatele din primul trimestru pentru divizia de vopsele sunt peste asteptari. Cele mai mari vanzari au fost inregistrate practic in luna martie, avand in vedere ca in primele doua luni ale anului nu s-au putut face livrari decat in foarte mica masura", a declarat Marga Calin (foto), director de marketing Duraziv.

Aceasta estimeaza ca vopseaua va fi produsul care ar putea performa cel mai bine anul acesta, avand in vedere ca se va pune un accent deosebit pe finisaje.

"Ne dorim in acest an o cifra de afaceri de circa 20 milioane euro si credem ca plusul fata de vanzarile din 2011 va fi dat tocmai de divizia de vopsele”, a adaugat Marga Calin.

Duraziv a lansat anul acesta o campanie intensa de comunicare pentru vopseaua Duraziv Fara Miros.

In 2011 vanzarile de vopsele ale companiei Duraziv au depasit pragul de 2 milioane de euro. Divizia de vopsele a fost lansata in a doua parte a anului 2010, moment care a marcat revenirea antreprenorului Daniel Guzu pe un segment de piata care l-a consacrat. 2011 a fost primul an cand aceasta divizie a functionat pe intreg parcursul anului.

Duraziv este o companie activa pe piata de materiale de constructii inca din anul 2003, cand a fost infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu.

Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisari interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare.

In 2011, Duraziv a raportat o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 34% comparativ cu anul precedent.

Pe piata locala de vopsele mai activeaza companii precum Fabryo Corporation, Policolor si Kober