O serie de studii din anii 1970 şi 1980 de la Universitatea Loma Linda din California au urmărit zeci de mii de adventişti încă din 1958 şi au fost primele care au demonstrat că vegetarienii trăiesc mai mult decât persoanele care consumă carne.

Mai mult decât atât, studiile au indicat că alimentele consumate de vegetarieni, adică fructe, legume şi nuci, pot reduce riscul unor boli precum cancerul, bolile cardiovasculare şi diabetul de tip 2, pot ţine sub control indicele masei corporale şi menţin creierul sănătos, relatează The Huffington Post.

În 2002, Loma Linda a primit permisiunea să continuie cercetările. Noul studiu este doar pe jumătate terminat, dar descoperirile făcute au uimit comunitatea medicală.

Bărbaţii vegetarieni trăiesc, în medie, 83,3 ani, iar femeile, 85,7 ani, asta însemnând o viaţă cu 9,5, respectiv 6,1 ani mai lungă decât persoanele care consumă carne. Vegetarienii au cu aproximativ 13 kilograme mai puţin, au un rezultat mai bun la indicele masei corporale şi sunt mai puţin rezistenţi la insulină decât consumatorii de carne.

Pesco-vegetarienii şi semi-vegetarienii, adică cei care consumă ocazional produse din carne, au o protecţie medie împotriva bolilor.

Descoperirea cu adevărat uluitoare prezentată în acest studiu este aceea că obezitatea poate scurta viaţa unui om cu până la 6,2%.

Cercetătorii au ales să monitorizeze persoanele adventiste datorită religiei lor, care promovează vegetarianismul şi descurajează consumul de alcool, fumatul şi drogurile.