In fiecare an, in apropierea Sarbatorilor pascale, cererea de polite medicale de calatorie este in crestere. Potrivit reprezentantilor Carpatica Asig, compania inregistreaza un avans de aproximativ 30% al numarului de asigurari incheiate, comparativ cu o perioada normala a anului

Societatea de asigurari precizeaza insa ca rata de crestere nu se raporteaza la perioada concediilor de vara, cand sunt incheiate, de altfel, cele mai multe polite de asigurari medicale de calatorie.

Analizand perioada premergatoare Pastelui, se pot constata doua varfuri: cu o luna si jumatate inainte, cand se face cea mai mare parte a rezervarilor pentru concediile de Paste si in saptamana anterioara Pastelui.

“Daca pentru prima perioada de varf cumparatorii Carpatica Asig prefera o asigurare mai complexa (asigurarea Golden Travel), in saptamana ce precede Pastele se aleg mai mult asigurari basic, care preiau cheltuielile necesare interventiei medicale de urgenta ocazionate de consultatie, tratament, medicatie, spitalizare, interventie chirugicala, repatriere (in caz de imbolnavire grava sau deces)”, explica Mariana Flucus, director general Carpatica Asig.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2011 (perioada anteriora Sarbatorilor pascale), in acest an se inregistreaza o usoara crestere a numarului de asigurari medicale de calatorie incheiate, de 10-15%.