Pana la finele acestui an piata locala de centrale termice murale va ajunge la un volum de vanzari de peste 150.000 de unitati, in crestere cu 50% comparativ cu 2009, cand au fost comercializate apro­ximativ 100.000 de centrale termice murale, potrivit datelor furnizate de specialistii Ariston Thermo Romania. Totodata, potrivit estimarilor companiei, in primele sapte luni ale acestui an piata de profil a avut un volum de 65.000 de unitati vandute.  

Compania insa mizeaza pe dubla­rea vanza­ri­lor sale pe seg­mentul cen­tra­lelor termice murale. Aceasta prog­noza de crestere are la baza debransarile populatiei de la sistemul centralizat de incalzire in conditiile in care guvernul discuta eliminarea sub­ventiilor pentru energia termica, dar si proiectul Buy-Back pentru centrale termice, sustine Catalin Draguleanu, directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania.

Compania estimeaza ca pana la finele anului 2010 va realiza o cifra de afaceri de peste 33 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 100% compa­rativ cu anul trecut.

De asemenea, liderul pietei locale de profil preco­ni­zea­za vanzari tota­le de aproximativ 50.000 de centrale termice murale pana la sfar­situl anului.
In 2009, com­pa­nia a co­mer­cializat peste 27.000 de astfel de centrale. In pri­mele sapte luni ale acestui an Ariston a realizat un business total de 14 mi­lioane de euro ceea ce, estimeaza Draguleanu, va reprezenta aproximativ 42% din afa­cerile companiei pentru intregul an.