Dezvoltatorii aflati la targul imobiliar Project Expo din Bucuresti (17-19 iulie), dedicat programului "Prima casa", pentru care organizatorii estimeaza 15.000 de vizitatori, privesc cu optimism dinamica vanzatorilor in perioada urmatoare, inclusiv cei cu oferte care depasesc nivelul maxim garantat de stat, de 60.000 de euro. La targ sunt prezente si banci, si brokeri de credite.

Preturile garsonierelor incep de la 19.000 de euro, ale apartamentelor cu doua camere, de la 44.000 de euro, iar ale celor cu trei camere, de la 48.000 de euro. In ceea ce priveste vilele P+1 semifinisate si cu teren inclus, sumele cerute pornesc de la 47.000 de euro, potrivit datelor organizatorilor.

Unul din expozanti, Avangarde House, ce promoveaza un proiect care va avea la finalizare 450 de apartamente, se asteapta ca "Prima casa" sa declanseze revenirea vanzarilor pe segmentul rezidential.

Andra Turtoi, manager de vanzari al proiectului Ten Blocks, dezvoltat de compania Comnord, sustine, la randul sau, ca programul "Prima casa", va impulsiona si vanzarile de locuinte noi, chiar daca nu se adreseaza in exclusivitate dezvoltatorilor. Prima faza a proiectului, de patru blocuri, a fost finalizata, iar cea de-a doua, cu predare in august-septembrie, este contractata in proportie de 60%, potrivit Andrei Turtoi. Pretul minim de vanzare al unui apartament este de 900 de euro plus TVA/ metru patrat construit.

Cosmin Lupu, manager de vanzari al proiectului Cosmopolis, dezvoltat de Opus Land Development in judetul Ilfov, sustine ca principalul avantaj al programului este cresterea numarului de clienti eligibili la banca, dar este de parere ca 90% din apartamentele nou-construite nu se incadreaza. “Speram sa avem clienti eligibili, care vor trebui sa vina insa si cu o diferenta, pentru ca nu avem apartamente care sa fie de 60.000 de euro”, a spus Lupu.

Brokerul imobiliar Gheorghe Chiru, de la Premium Imobiliare, agentul exclusiv al proiectului Fortuna Residence, dezvoltat in Ilfov de Fortuna Investment si Elbi, sustine ca "Prima casa" va impulsiona mai ales vanzarile de garsoniere din cadrul ansamblului rezidential, care se incadreaza in program, dar si pe cele de doua camere, pentru care cumparatorii trebuie sa participe cu o suma suplimentara.
Reprezentantii organizatorilor au afirmat ca un eveniment similar va fi organizat in perioada 18-20 septembrie.