Dan Diaconescu a prezentat condiţionalităţile pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim, luni, ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu şi aşteaptă un răspuns din partea acestuia, precizând că nu este obligat să semneze până în data de 1 octombrie 2012.'Dacă semnăm, plătesc salariile angajaţilor Oltchim. Dacă nu semnăm, trebuie să vedem sub ce formă pot să dau banii. Prin donaţie, din garanţie, sau sub ce formă legală. Termenul final pentru plata banilor din contract, a celor 45 de milioane euro, este, oricum, 14 februarie 2013, dar noi vrem să dăm banii mai devreme, dacă ne înţelegem. Termenul pentru semnarea contractului nu este de zece zile, nu scrie nicăieri. Dacă dăm banii şi contractul nu se mai semnează, noi pierdem, practic, aceşti bani. Teoretic, putem da banii până în 14 februarie. Eu m-am angajat să plătesc la semnare, dar nu sunt obligat să semnez în 10 zile', a declarat Dan Diaconescu.

El a precizat că aşteaptă un răspuns din partea ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, în privinţa solicitărilor sale. 'Avem o răsturnare de situaţie. În ultima oră şi jumătate am fost în biroul domnului Chiţoiu, care ne-a primit cu maximă amabilitate. Noi am cerut această întâlnire, negocierile intraseră într-un oarecare impas. Noi cerusem stricta confidenţialitate plus un moratoriu asupra bunelor condiţii şi ţeluri pe care să le avem împreună, domnul Vulpescu (n.r. Remus Vulpescu, şeful OPSPI) a respins această mână întinsă, am propus intrarea presei în sală, a respins şi asta. Domnul Chiţoiu a prezentat scuze din partea sa, a guvernului şi a premierul Ponta pentru toate acuzaţiile care mi-au fost lansate în ultimele săptămani', a afirmat Diaconescu.

Dan Diaconescu a precizat că va da statul în judecată dacă va fi eliminat din procesul de preluare a Oltchim. De asemenea, acesta a adăugat că a acceptat rugămintea ministrului Daniel Chiţoiu de a nu aduce banii cash la Ministerul Economiei. 'Am reiterat o dorinţă mai veche a noastră, că vrem să aducem banii cash, în saci, într-o maşină blindată, ne-a rugat să nu facem acest lucru şi am acceptat cu toţii această rugăminte a domnului ministru', a spus Diaconescu. Potrivit afirmatiilor sale, până în prezent nu au avut lor negocieri reale.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Bruxelles, că luni expiră termenul până la care Dan Diaconescu trebuie să depună banii pentru privatizarea Oltchim, iar dacă nu va depune cei 45 de milioane de euro, se consideră practic că nu se va putea încheia contractul cu acesta. Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD şi patronul OTV, a fost declarat, în 21 septembrie, adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei.