Prima Doamnă a Statelor Unite a declarat, marţi, într-un interviu acordat în exclusivitate CNN că atunci când îl urmăreşte pe soţul său, preşedintele Barack Obama, în timpul dezbaterilor prezidenţiale să simte ca o mamă îngrijorată.


"Devin atât de încordată la aceste dezbateri", a declarat râzând Michelle Obama, într-un interviu din care CNN a publicat în avans câteva fragmente. "Sunt ca unul dintre acei părinţi care îşi privesc copilul care evoluează la bârnă. Trebuie sa stai acolo, incercand sa nu-ti tradezi trairile si pastrand un chip fara niciun fel de expresie", a explicat ea.

Obama susţine că, deşi îi este greu să îl urmărească pe soţul său în timpul dezbaterilor, se abţine de la a-i da sfaturi în prealabil. Iar după dezbateri îi oferă doar "susţinere pozitivă". "El nu are nevoie de multe sfaturi", a declarat ea. "Este un participant la dezbateri foarte bun, aşa că îi spun să se simtă bine şi să se relaxeze şi să fie el însuşi", a continuat Prima Doamnă în acest interviu care va fi difuzat integral astazi.

Unii dintre consilierii preşedintelui au declarat că acesta se concentrează să răspundă concis.Preşedintele american Barack Obama şi adversarul său republican Mitt Romney se înfruntă miercuri seara în prima dintre cele trei dezbateri prezidenţiale la Denver (Colorado, vest), un test de personalitate urmărit de zeci de milioane de americani.