Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au admis vineri cererea procurorilor de trimitere în Federaţia Rusă a dosarului diplomatului Alexandr Evsyukov, acuzat de vătămare corporală, după ce a accidentat o tânără pe trecerea de pietoni în Capitală.


Instanţa a decis transferul dosarului, urmând ca autorităţile competente din Federaţia Rusă să continue cercetările faţă de Alexandr Evsyukov, pentru vătămare corporală din culpă şi refuzul de recoltare de probe biologice. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în cinci zile.

Un accident în care a fost implicat un autoturism aparţinând Ambasadei Federaţiei Ruse în România şi soldat cu rănirea unei studente s-a produs pe 21 octombrie, pe bd. Camil Ressu din Capitală, la intersecţia cu strada Ilioara. Tânăra în vârstă de 16 - 17 ani a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni' unde se află internată.

Şoferul maşinii, Alexandr Evsyukov, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice, el având imunitate diplomatică. Pe 21 octombrie, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov, a comunicat că diplomatul implicat în accidentul rutier îşi încetează mandatul în România şi va fi rechemat imediat în Rusia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3 au solicitat judecătorilor transferul în Federaţia Rusă a dosarului accidentului, în condiţiile în care diplomatul avea imunitate.