Potrivit celei de-a patra editii a Deloitte Business Sentiment Index, Romania a inregistrat cea mai accentuata imbunatatire a nivelului de incredere privind perspectivele financiare ale companiilor din Europa Centrala, scrie HotNews. Ponderea directorilor executivi care impartasesc acest optimism a urcat la 63%, cu aproape 48% mai mult comparativ cu prima editie din septembrie 2009 si de peste trei ori mai mult fata de editia din aprilie.

De asemenea, directorii executivi din Romania si-au recapatat cel mai mult increderea in ceea ce priveste disponibilitatea creditarii, 87% dintre cei chestionati considerand ca acest tip de finantare este acum accesibil, fata de 53% in urma cu sase luni. In studiu au fost incluse sase tari: Romania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Croatia.

In ceea ce priveste piata fortei de munca din Romania, studiul arata ca 23% dintre repondenti iau in calcul cresterea numarului de angajati (cu 15% mai mult decat in urma cu un an), iar ponderea celor care vor sa isi reduca personalul a scazut de la 43% la 30%.