Compania Yahoo! l-a concediat ieri pe seful biroului din Washington al Yahoo News, David Chalian, dupa ce acesta "glumese", fara sa stie ca avea microfonul deschis, ca Mitt Romney, candidatul republicanilor la alegerile prezidentiale din SUA, si sotia acestuia, prezenti la conventia republicana din Florida sunt "fericiti sa participe la o sarbatoare in timp ce negrii se ineaca". 

Remarca, facuta inaintea transmiterii live a Conventiei Partidului Republican de la Tampa (Florida), a fost urmata de un comunicat de presa al Yahoo! in care compania spune ca "declaratia lui David Chalian a fost inadecvata si nu reprezinta punctul de vedere al Yahoo!. Contractul sau a fost reziliat imediat. Ne cerem scuze lui Mitt Romney, echipei sale de campanie, sustinatorilor lui și oricui a fost ofensat".

Si David Chalian si-a cerut scuze. "Imi pare profund rau pentru ca am facut o glumă nepotrivită și nechibzuită. Comentam despre provocarea de a organiza o convenție în timpul unui uragan și despre optica de campanie. Am cerut scuze echipei de campanie a domnului Romney și, vreau să profit de această ocazie pentru a-mi cer scuze în mod public domnului si doamnei Romney. Regret, de asemenea, orice distragere a atenției de la transmisia excepțională a Convenției republicane de catre Yahoo News și ABC News", a spus Chalian.