Compania Farmexim, care a ocupat in 2008 locul 5 pe piata de distributie de medicamente din Romania, cu vanzari de 139 milioane de euro si o cota de 7,2%, a solicitat initierea procedurii de insolventa impotriva Dornafarm Suceava (DOFA).
 
“In termen de zece zile de la primirea cererii de chemare in judecata, societatea Dornafarm trebuie sa recunoasca sau sa conteste existenta starii de insolventa", se arata intr-un comunicat transmis de Dornafarm, astazi, Bursei de Valori Bucuresti.
 
Cel mai important actionar al Dornafarm este farmacistul Ovidiu Constantin Rabanca, cu 32,5% din actiuni, detinute atat in nume propriu, cat si prin firma Hedera Farm. Dornafarm are trei depozite de medicamente in Suceava, 11 farmacii, un laborator farmaceutic si are in portofoliu 34 de produse farmaceutice sub marca proprie, iar distribuitorul de medicamente Farmexim face parte din grupul cu acelasi nume, alaturi de lantul de farmacii Help Net si Green Net. Compania a fost infiintata in anul 1990, are un portofoliu de aproximativ 5.000 de produse si peste 3.500 de clienti, farmacii si spitale.

Sursa: Mediafax