Documente-şoc în "afacerea Riad" au fost dezvăluite, în exclusivitate, sambata în emisiunea "Exces de putere". Documentele arată că avionul cu care preşedintele Traian Băsescu s-ar fi dus în secret la Riad, aparţinând companiei Mia Airlines, efectua zboruri care nu erau declarate.


Compania deţinea aparate de zbor neînmatriculate şi nu declara salariile piloţilor. Gheorghe Pinte, fostul şef al Gărzii Financiare Bucureşti - care a efectuat un control, în 2007, la compania Mia Airlines, şi trimis un raport Parchetului de pe lângă tribunalul Bucureşti - a declarat, în emisiunea "Exces de putere", că, în urma controlului făcut la compania Mia Airlines, a fost luat la întrebări de reprezentanţi ai SRI şi SPP. 


O altă informaţie furnizată de Gheorghe Pinte este aceea că toate instituţiile statului român ştiau ce face acestă companie şi cu ce se ocupa.

La data de 3 august 2005 a fost comandat un zbor pe ruta Bucuresti-Riad, platit de administratia prezindentiala. Avionul a zburat si a stat trei ore in capitala Arabiei Saudite dupa care s-a intors in tara. 
Mia Airlines provine din fosta Jetline, societate pe care ONU a acuzat-o ca a fost implicata in trafic cu arme in Orientul Mijlociu, Asia si Africa si ca a fost conectata la afacerile traficantului de arme Viktor Bout. Acesta din urma a fost agent KGB iar dupa caderea URSS a devenit cel mai mare negustor de arme. El furniza arme din depozitele Armatei Rosii in tarile din lumea a treia. SUA l-a pus sub urmarire si in 2008 a fost prins in Thailanda.