Strauss-Kahn isi acuza adversarii politici ca s-au folosit de scandalul Sofitel pentru a ii compromite candidatura la alegerile prezidentiale franceze, intr-un interviu publicat de cotidianul The Guardian conform caruia el se refera la persoane "asociate cu Nicolas Sarkozy".

"Poate ca am fost naiv din punct de vedere politic, dar nu am crezut pur si simplu ca vor merge atat de departe (...) nu credeam ca ei ar putea gasi ceva capabil sa ma opreasca", a declarat Dominique Strauss Kahn jurnalistului Edward Epstein, autorul interviului publicat de cotidianul britanic intre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor franceze.

Jurnalistul, a carui carte despre scandalul Sofitel apare luni pe Internet, a precizat ca Dominique Strauss-Kahn, care nu mentioneaza niciun nume, se refera prin acest "ei" la "agenti" ai presedintelui Nicolas Sarkozy, el insusi candidat la presedintie.

style=border-top-width:
/

"Dominique Strauss-Kahn acuza inamici asociati cu Nicolas Sarkozy ca i-au impiedicat candidatura", scrie jurnalul.

Conform The Guardian, fostul sef al FMI nu crede ca faptele care s-au intamplat la Sofitel in New York au fost o inscenare, insa apreciaza ca urmarile acestui caz au fost "orchestrate de persoane care aveau o agenda politica".

O camerista a hotelului, Nafissatou Diallo, l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn ca a obligat-o sa intretina relatii sexuale in camera acestuia la data de 14 mai, anul trecut. DSK a recunoscut o relatie "nepotrivita", insa fara "violenta, constrangere sau agresiune".

Conform cotidianului, DSK ii acuza pe opozantii sai ca i-au interceptat apelurile telefonice si ca s-au asigurat ca femeia va depune plangere la politie.

Tot conform jurnalului, Dominique Strauss-Kahn afirma de asemenea ca era urmarit in zilele dinaintea sejurului sau la Sofitel in New York.

Reactionand la aceste declaratii, unul dintre avocatii cameristei le-a apreciat "complet absurde".

"Este complet absurd, nu am nimic altceva de spus", a declarat pentru AFP la New York Douglas Wigdor.

In interviul realizat la 13 aprilie la Paris, DSK a asigurat ca intentiona sa-si anunte oficial candidatura "la 15 iunie". "Nu aveam nicio indoiala ca trebuia sa fiu candidatul partidului socialist", declara cel care a fost marele favorit in sondaje.

Conform lui Edward Epstein, DSK a recurs in ultimele 11 luni de serviciile unei societati de detectivi particulari a caror ancheta a aratat numeroase "activitati in culise la Sofitel".

Edward Epstein a relansat cazul in noiembrie 2011 afirmand ca procurorul de New York detine inregistrarile camerelor video de supraveghere ale Sofitel in care apar doi angajati ai hotelului care felicita dupa ce au auzit-o pe camerista acuzandu-l pe DSK de crime sexuale.

Procedura penala a fost abandonata la 23 aprilie, procurorul avand indoieli cu privire la credibilitatea lui Diallo. Un judecator din New York trebuie sa se pronunte marti cu privire la continuarea unei proceduri civile solicitata de tanara femeie pentru a obtine daune si interese.

La 18 septembrie, in cadrul unui interviu televizat, DSK nu a exclus posibilitatea de a fi victima unei "capcane", considerand mai ales atitudinea conducerii Sofitel.

Fostul sef al FMI, in varsta de 62 de ani, a fost de asemenea inculpat la sfarsitul lunii martie la Lille (nordul Frantei) pentru proxenetism agravat intr-o grupare organizata si pus sub control judiciar pentru ca a participat la serate libertine unde anumite participante erau, conform judecatorilor, prostituate platite.

Conform unui sondaj publicat vineri, socialistul Francois Hollande este favoritul in al doilea tur al alegerilor prezidentiale de la 6 mai in fata lui Nicolas Sarkozy cu 55 la suta din intentiile de vot fata de 45 la suta pentru presedintele in exercitiu.