Mai sunt patru zile până la cel mai important eveniment de sporturi electronice desfășurat vreodată în România, DreamHack București, la care jucători din Danemarca, Serbia, Coreea de Sud sau din țări mai exotice, precum Brazilia, se vor infrunta cu 80 de români la competițiile de StarCraft 2, Counter-Strike 1.6 și League of Legends.

Înscrierile pentru DreamHack București s-au încheiat deja, însă fanii care își doresc să fie prezenți la eveniment mai au o șansă de a-și procura bilete de pe site-ul ComputerGames.ro. În plus, aceștia vor putea asista, sâmbătă, și la un concert Paraziții.

La turneul de StarCraft 2 se vor bate jucători din România (15), Coreea de Sud (8), Franța (4), Germania (5), Finlanda (4), Polonia (4), Suedia (3), Austria (3), Italia (3), Olanda (3), Bulgaria (2), Canada (1), Grecia (1), Marea Britanie (1), Norvegia (1), Serbia (1), Statele Unite (1), Turcia (1), Ucraina (1). Favoriți la această competiție sunt Nerchio – Polonia și MaNa – Polonia, iar de pe plan local, NightenD și DeathAngel.

La Counter-Strike 1.6 vor concura echipe din România (6, dintre care preferate la titlu sunt TeG, IGG.H și -Eq), Danemarca (3 – favorite sunt Fnatic și Wikipediots), Brazilia (2), Serbia (2), Bulgaria (1), Rusia (1), a cărei echipă este și ea favorită la titlu, Suedia (1), iar la League of Legends vor participa 7 echipe românești, dintre care două sunt favorite – neXtPlease! și myRevenge și una din Europa, WinFakt.

În total, 177 dintre cei mai buni gameri vor veni sâmbătă și duminică la TurboHalle. Prețul biletului pentru o zi de acces la eveniment este de 30 de lei, iar pentru două zile – 45 de lei.

DreamHack Bucureşti este susținut de Romtelecom, COSMOTE România, Corsair, NVIDIA, ASUS, Kingston, MobilPay.

Înființată în anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizează campionatele naționale de jocuri pe calculator, devenite deja o tradiție în lumea tinerilor din România. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiții mondiale în domeniu, care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice. La aceste competiții participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obține un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.