Chiriile locuintelor din zonele presti­gioase ale Capitalei se mentin printre cele mai scumpe la nivelul tarii. Fata de alte orase mari, proprietarii de apar­tamente din zonele centrale din Bucu­resti solicita sume de pana la doua ori mai mari, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro. Astfel, potrivit sursei citate, care analizeaza ofertele publicate de catre proprietari, chiria medie solicitata pentru un apartament cu doua camere intr-o zona centrala din Bucuresti variaza intre 400 si 540 euro/luna. In orase precum Brasov, Cluj-Napoca sau Timisoara, chiriile pentru acelasi tip de locuinta au un pret de pornire de 200-250 euro/luna.

Toto­data, desi in ultimii doi ani chiriile s-au redus cu 40%-50%, preturile medii solicitate pentru apartamentele scoase la inchiriat se mentin la valori relativ ridicate. Pe Calea Victoriei si la Universitate, apartamentele cu doua camere, cu o suprafata utila de apro­ximativ 50 mp, sunt ofertate la inchiriere pentru preturi care pornesc de la 350 euro/luna. Chiriile apartamentelor cu trei camere din aceste zone pornesc, pe Bulevardul Magheru, de la preturi care se situeaza in jurul valorii de 400 euro/luna, in timp ce in Piata Unirii pretul de inchiriere al apartamentelor cu trei camere, confort 1, porneste de la 500 de euro/luna.

In centrul Brasovului, de la 200 de euro pentru 2 camere

 
Brasovenii pot inchiria garsoniere cu o suprafata de 23-25 mp, in zone centrale ale orasului, pentru un pret care por­neste de la 150 euro/luna. Chiriile apartamentelor cu doua camere din zonele centrale incep tot de la 200 de euro. La Cluj-Napoca insa, cu 200 de euro se poate inchiria in centru cel mult o garsoniera. Un apartament cu doua camere (de 55 mp) este ofertat de obicei de la 250 euro/luna. Dar in zone precum Facultatea de Litere, pretul de inchiriere al unui astfel de apartament incepe de la 300 euro/luna.

In Timisoara, pretul chiriilor solicitat de proprietarii garsonierelor din centrul orasului porneste de la 190-200 euro/luna. Contra acestei sume sunt scoase pe piata locuinte in zone foarte bune ale orasului, precum Medicina sau Punctele Cardinale. In aceleasi zone, pentru 230 de euro/luna poate fi inchi­riat un apartament cu doua camere, cu o suprafata de 49 mp.