Trăim într-o lume a mirosurilor, fie că este vorba despre parfumul preferat aplicat pe piele, parfumul din crema de corp, din şamponul de păr, din detergentul cu care ne spălăm hainele, odorizantul de maşină, beţişoarele parfumate din casă....Aproape că nu ne mai amintim ce înseamnă mirosul de aer curat, proaspăt.

Studiile recente arată însă că produsele parfumate ne pot afecta sănătatea, cauzând alergii, astm, migrene. Eczemele, dermatitele sunt declanşate în momentul în care intră parfumul intră în contact cu pielea.

Adică, moleculele din produs provoacă senzaţie de mâncărime şi de piele uscată şi se presupune chiar că o persoană din 20 este afectată de aceste alergii, un număr care poate fi, de altfel, în creştere.


Cititi si:  Beneficiile uleiului de cocos. Stimulează metabolismul şi te ajuta să slăbeşti


„Corpul nu reacţionează imediat, însă 'reţine' faptul că a intrat în contact cu diverse chimicale şi dezvoltă ceea ce se numeşte 'memoria celulară'. Ulterior, după ce este expus din nou, apare inflamaţia”, spune dr. Susannah Baron, consultant dermatolog la spitalul Kent & Canterbury şi BMI Chaucer.

Comitetul Ştiinţific al Uniunii Europene le-a cerut fabricanţilor de parfumuri sau deodorante să specifice pe recipiente potenţialii alergeni şi să menţioneze posibilele reacţii pe care le pot avea asupra pielii.

Cititi si Pericolele din lapte