Compania Chimcomplex, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, nu a cumpărat creanţa de 150 milioane de euro pe care compania de stat Electrica SA o are asupra combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), întrucât Electrica nu a acceptat reducerea preţului.


"Electrica şi-a menţinut valoarea creanţei, de 660 milioane de lei, asupra Oltchim. Chimcomplex nu a dorit să ofere mai mult, astfel că OPSPI nu a vîndut această creanţă", au declarat reprezentanţi ai Ministerului Economiei.

Chimcomplex a oferit săptămâna trecută 202 milioane de lei pentru creanţa Electrica, dar nu a reuţit să o cumpere pentru că Electrica a cerut plata aproape integrală a creanţei, respectiv 660 milioane de lei.

OPSPI nu a reuşit să vândă săptămâna trecută creanţele de aproximativ 400 milioane euro ale AVAS şi Electrica asupra Oltchim.

Oferta Chimcomplex a fost sub preţul minim solicitat de distribuitorul de energie, iar pentru creanţa Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului nu a fost depusă ofertă.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.