Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat miercuri seara, la un post de televiziune, ca la nivelul organizatiei pe care o conduce se cunosc propunerile pentru candidaturile la primariile de sector si Primaria Capitalei, insa vor fi anuntate public potrivit strategiei de campanie a democrat-liberalilor bucuresteni.


Ea a precizat ca nu va candida la functia de primar general si ca nici Sorin Oprescu nu este luat in calcul de PDL Bucuresti. "Cunoastem candidatii la sectoare si la Primaria Capitalei. Ne bazam pe cercetari sociologice. Dincolo de toate preferintele interne, noi vom merge pe optiunile care vor avea cea mai mare sustinere in randul electoratului. Vom anunta candidaturile dupa un plan pe care fiecare partid il are. (...) Am venit in fata conducerii cu propunerea noastra si ea a fost validata si in cadrul Biroului Permanent National. Eu cred ca, atunci cand va fi anuntat candidatul, toti membrii PDL se vor aseza in spatele acestuia si-l vor sustine", a declarat Elena Udrea

Liderul democrat-liberalilor bucuresteni a precizat ca nu va candida la Primaria Capitalei. "Eu sigur nu candidez", a spus Udrea, care a adaugat ca Silviu Prigoana este "cel mai bine plasat in sondaje", dar nu l-a confirmat drept candidat. 

Elena Udrea a completat ca intelege asteptarea din partea electoratului bucurestean in privinta candidatilor PDL. "O alta asteptare este pentru cine va candida domnul Sorin Oprescu, avand in vedere ca dansul este independent. Sunt curioasa cand isi anunta USL candidatul la Primaria Generala. PDL nu se bate cu USL, se bate cu un independent", a sustinut ea. 

Potrivit acesteia, o varianta de candidatura a lui Sorin Oprescu din partea PDL nu poate fi luata in calcul, pentru ca acesta, in opinia PDL Bucuresti, a dat dovada ca nu este "un bun administrator". 

Elena Udrea a spus ca, inainte de prezentarea candidaturilor, democrat-liberalii vor anunta partenerii politici din alianta pe care o vor realiza la nivelul Capitalei, fara a preciza, insa, care vor fi acestia. 

Liderul PDL Bucuresti a spus ca obiectivul la alegerile locale al organizatiei este un scor peste media nationala a partidului. 

"Adica ne propunem sa obtinem majoritatea in Consiliul General, primarul general si majoritatea in consiliile locale", a explicat Udrea.