Premierul Emil Boc a declarat, astazi, in cadrul dezbaterii politice "Situatia prezenta si evolutia socio-economica a Romaniei", ca greul nu a trecut inca si lunile urmatoare vor fi decisive pentru consolidarea reformelor incepute si asigurarea unor baze sanatoase pentru cresterea economica din 2011, fundamentata pe productivitate, investitii, locuri de munca, si nu pe imprumut si consum, scrie HotNews.ro. Premierul este sigur ca oricine ar fi fost la guvernare ar fi fost fortat sa ia aceleasi decizii. „Cu politici populiste, Romania nu va iesi din recesiune si nu va putea sa aiba o crestere economica sanatoasa. Va spun direct si precis, cu populisme nu scoatem tara din recesiune”, a sustinut Boc.
 
 
Dezbaterea a fost organizata de Camera Deputatilor, la solicitarea grupului parlamentar al PNL, si a inceput cu discursul sustinut de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care a afirmat ca Romania nu are nicio perspectiva de dezvoltare cu guvernarea Basescu-Boc. „Salariile au scazut, TVA a crescut, contribuabilii au fost batjocoriti. Economia e in cadere libera, am ramas una dintre ultimele tari din Europa care vor inregistra scadere economica in 2010”, asa a sunat bilantul din punctul de vedere al fostului premier.
 
 
Romania are resurse substantiale pentru crestere economica, chiar si in interiorul bugetului ar exista resurse, daca banii ar fi bine cheltuiti, considera Tariceanu.
 
 
Pe de alta parte, Emil Boc l-a acuzat pe fostul premier ca, in contextul cresterii economice de peste 8% din 2008, a lasat tara cu un deficit de 5,4%, a consumat toti banii din vanzarea BCR si a facut doar 5 km de autostrada, „fara a lasa urme de cheltuiala eficienta a banului public”.