Compania Ericsson si-a consolidat pozitia de lider in tehnologia de fibra optica la OFC/ NFOEC, cel mai important eveniment din industria de comunicatii optice, printr-o demonstratie in cadrul careia a atins o viteza maxima de transfer de date de 1 Tbps.


Recordul, atins la evenimentul OFC/ NFOEC din Los Angeles, a fost posibil doar dupa demonstratia in teren de la inceputul anului trecut, cand Ericsson a atins o viteza maxima de transfer de date de 400 Gbps.

Aceasta reusita este rezultatul investitiilor companiei in cercetare si inovatii din domeniul solutiilor de fibra optica, investitii realizate in parteneriat cu Sant'Anna School of Advanced Studies si CNIT, consortiul national de telecomunicatii din Italia.

La inceputul anului 2011, Ericsson a demonstrat cu succes ca poate sustine transfer de date la viteze de pana la 400 Gbps si, recent, a implementat aceasta tehnologie in cadrul unui experiment in teren folosind reteaua existenta a Telefonica din Spania.

Phil Winterbottom, Head of Optical & Metro Product Management in cadrul Ericsson, a declarat: „Acest tip de inovatie este esential pentru o societate permanent conectata care cere un plus de conectivitate si viteze tot mai mari de navigare pe Internet. Transferul de date realizat la 1 Tbps reprezinta un punct de reper pentru tehnologia de fibra optica si valorifica in mod interesant tehnologia radio Ericsson. Compania noastra poate sa combine experienta in domeniul statiilor de baza radio cu nevoile de transfer existente pentru a pune la dispozitia clientilor o solutie end-to-end pe care sa se poata baza.”

OFC/NFOEC este cea mai mare conferinta si spatiu de expozitie globala pentru comunicatii prin fibra optica si specialisti in retelistica. De peste 37 de ani, acest eveniment a adunat oameni din toate colturile lumii pentru o saptamana in care sa dezbata noi idei, sa descopere si sa invete, contribuind astfel la dezvoltarea intregii industrii.