Florin Vasilică, specialist în corporate finance, se alătură Ernst & Young România pentru a conduce echipa de Asistenţă în tranzacţii din România. Mandatul sau include extinderea portofoliului de clienţi în domeniul consultanţei financiare şi lărgirea gamei de servicii disponibile clienţilor companiei, pe baza experienţei sale considerabile în domeniu.

Florin Vasilica are peste 15 ani de experienţă în corporate finance şi investment banking şi un palmares solid de tranzacţii de succes alături de cele două mari bănci de investiţii, Merrill Lynch şi J.P. Morgan, unde a deţinut poziţii importante de conducere la nivel regional şi internaţional. El deţine experienţă într-o gamă variată de industrii, între care serviciile financiare, petrol şi gaze, energie, telecomunicaţii, IT, şi sectorul public.

Înainte de a se alătura companiei Ernst & Young, Florin a coordonat atragerea unor finanţări internaţionale de peste trei miliarde USD pentru diverşi clienţi din România, Turcia, SUA, Africa de Sud şi Rusia, prin intermediul a diferite instrumente de creditare. A administrat, de asemenea, proiecte complexe de investment banking în România, Bulgaria, Croaţia, Serbia şi în alte ţări din regiune, axându-se în special pe servicii de asistenţă în afaceri, investiţii de capital şi structurarea finanţării.

Florin a lucrat recent cu companii locale de top în ceea ce priveşte restructurarea bilanţurilor, prin vânzare de active şi atragerea creditării şi a capitalului, poziţionându-le astfel pentru creştere.

"Criza actuală a oferit şi continuă să ofere numeroase oportunităţi pentru companiile administrate bine, fie că este vorba de companii internaţionale care investesc în România sau de antreprenori locali care doresc să-şi consolideze poziţia pe piaţa românească şi să se extindă în regiune. Ernst & Young are un fundament solid în oferirea serviciilor de Asistenţă în tranzacţii. Urmărim, prin intermediul experienţei noastre internaţionale şi trans-frontaliere, să creştem în această piaţă aflată în expansiune, construind pe baza punctelor noastre tari, inclusiv prin sprijinirea companiilor aflate în dezvoltare", spune Florin Vasilică.

“Observăm o creştere a nevoilor de asistenţă în tranzacţii în rândurile clienţilor noştri, dar şi a gradului de sofisticare a acestor servicii, în special în zona finanţării companiilor. În acest context, Florin va contribui la extinderea serviciilor noastre locale în domenii precum corporate finance şi consultanţă în atragerea de capital bancar. Această extindere ne va ajuta să răspundem cererii în creştere din partea clienţilor noştri care se confruntă cu provocări în securizarea finanţării pentru operaţiuni şi planuri de dezvoltare organizaţională”, explică Bogdan Ion, Country Managing Partner, Ernst & Young România.

Cu 152.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi venituri de aproximativ 22,9 miliarde dolari în anul 2011, Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global. În România si Moldova, Ernst & Young are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău unde lucreaza peste 500 de angajaţi care furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.