Erste Group a rascumparat luni a treia emisiune de obligatiuni, in valoare de 1,5 miliarde de euro, pe termen de trei ani, din cele patru efectuate in 2009 cu garantii din partea statului austriac.

Obligatiunile aveau un cupon de 3% si au fost cumparate de investitori nationali si internationali, in cea mai mare parte banci, companii de administrare de active si banci centrale, se arata intr-un comunicat al bancii austriece.

Garantiile oferite de statul austriac acopereau plata principalului si a dobanzilor obligatiunilor. Pentru aceste garantii, statul austriac a primit 42,9 milioane de euro din partea Erste Group.

In 2009, Erste Group a plasat in total obligatiuni garantate de stat in valoare de 4,05 miliarde de euro, cu maturitati de 2-5 ani. Din cele patru emisiuni, trei au ajuns deja la maturitate. Ultima dintre cele patru emisiuni de obligatiuni, in valoare de 1 miliard de euro, pe termen de cinci ani, va ajunge la maturitate in februarie 2014.

Obligatiunile emise in 2009 au fost folosite pentru refinantarea operatiunilor bancare ale Erste Group. In total, Erste Group a platit Austriei comisioane pentru garantii in valoare de 100 de milioane de euro.