Erste Group Bank, actionarul majoritar al BCR, a prelungit pana pe 30 martie oferta de cumparare adresata actionarilor minoritari ai bancii din Romania, invocand "reactia pozitiva a actionarilor minoritari".

Erste a lansat la 6 februarie o oferta prin care vizeaza achizitia unui pachet de 0,36% din titlurile BCR, pentru care ar urma sa plateasca peste 62 milioane lei (14,3 milioane euro). Oferta trebuia sa se incheie pe 24 februarie, insa a fost prelungita pana pe 30 martie.

"Actionarul majoritar al BCR, EGB Ceps Holding, saluta reactia pozitiva a actionarilor minoritari fata de oferta de achizitionare actiuni lansata la 6 februarie 2012. Prin urmare, EGB Ceps a decis inca o prelungire a perioadei de valabilitate a ofertei, astfel incat aceasta se va desfasura intre 6 februarie 2012 si 30 martie 2012. Aceasta noua extindere are drept scop sa acorde tuturor actionarilor care nu au acceptat inca oferta, suficient timp pentru a evalua propunerea financiara si a realiza toate procedurile tehnice pentru finalizarea transferului", se arata intr-un anunt al BCR.

Erste propune actionarilor minoritari ai BCR un pret de 1,09 lei/titlu, apropiat de cel dat anul trecut SIF-urilor si de cel oferit in 2010 intr-o alta oferta de cumparare adresata angajatilor BCR.

Pretul propus de Erste este apropiat de cel acceptat de SIF-uri in luna septembrie a anului trecut, cand SIF-urile au agreat un pret de aproape 1,04 lei pentru actiunile BCR emise inainte de o majorare de capital din aprilie 2011, iar pentru cele emise in cadrul respectivei suplimentari de capital pretul stabilit a fost de 0,5 lei/titlu. In plus, SIF-urile au agreat si un schimb de actiuni BCR contra titluri Erste.