Erste Group Bank (EBS) a constituit anul trecut provizioane pentru plata de salarii compensatorii in Ungaria si Romania, care au contribuit la cresterea cheltuielilor cu personalul, cu 2,6%, la 2,32 miliarde euro, potrivit datelor prezentate miercuri de grupul austriac, actionarul majoritar al BCR.

"Cheltuielile de personal s-au majorat cu 2,6% (exprimat in valuta de referinta: +2,4%), de la 2,26 miliarde euro la 2,32 miliarde euro, pe fondul platii de salarii compensatorii in Republica Ceha, constituirii de provizioane pentru plata de salarii compensatorii in Ungaria si Romania si integrarii Informations-Technologie Austria GmbH, societate anterior neinclusa in aria de consolidare, de catre IT Solutions AT la 1 iulie 2010", se arata intr-un comunicat al Erste.

Numarul angajatilor Erste a crescut anul trecut cu 0,4%, la 50.452 salariati. In Romania, personalul BCR a crescut cu 1,5%, la 9.245 angajati, de la 9.112 la finele anului 2010. "Majorarea numarului de salariati in Romania se datoreaza in principal angajarii de personal care inainte figura drept personal temporar", au aratat reprezentantii Erste.