Presedintele UEFA, Michel Platini (foto), a denuntat practicile folosite de „banditii si escrocii” care vor sa profite de Campionatul european de fotbal, Euro 2012, umfland in mod excesiv tarifele hoteliere.


„Este urat sa vezi ca, dupa investitiile care s-au facut, sa le spui oamenilor ca nu pot veni pentru ca sunt niste banditi si escroci cre vor sa castige multi bani cu ocazia acestui Euro”, a declarat el, intrebat de presa in legatura cu explozia preturilor de cazare in Ucraina.

„Autoritatilor ucrainene le revine datoria de a impune anumite reguli, nu este obligatia UEFA. Nu am nici o putere in aceasta problema”, a spus el, dupa ce a vizitat stadionul din Lviv, care va gazdui meciurile Euro-2012.

Boris Kolensnikov, vicepremierul ucrainean insarcinat cu organizarea Euro, competitie organizata in comun cu Polonia, a promis sa „ia masurile necesare in urmatoarele 30 de zile”.

„Nu se poate trece de la 40 la 100 de euro, ba chiar la 500 de la o zi la alta. Asa ceva nu se face. Pentru voi sper ca toate contractele cu hotelierii vor fi respectate, pentru ca, in caz contrar, oamenii nu vor veni”, a avertizat Platini.

„Sunt contracte semnate cu numeroase hoteluri, dar ele nu vor sa le respecte. Sper ca justitia sau politia ucrainene isi vor face treaba pentru a impune respectarea contractelor”, a insistat el.

Potrivit UEFA, aproximativ 1,4 milioane de spectatori sunt asteptati in Ucraina pe durata meciurilor Euro-2012.