Prime record au fost promise echipei de fotbal al Ucrainei in cazul unei victorii la Campionatul european Euro-2012. Jucatorii si antrenorii ucraineni ar putea primi in total 13 milioane de euro.


Cifra a fost dezvaluita de presedintele federatiei ucrainene de fotbal, Grigori Surkis. „Daca este sa comparam recompensele financiare acordate de alte echipe participante la competitia europeana, noi stam mai bine”, a anuntat el.

Detaliind, Surkis a precizat ca fiecare reusita in grupe va fi premiata cu 500.000 de euro, un meci nul va fi rasplatit cu 250.000 de euro. Pentru iesirea in grupe prima se va ridica la doua milioane de euro si tot atat va primi echipa pentru intrarea in semifinala. Daca se va ajunge in finala, atunci premiul va urca la 3 milioane de euro si la 4,5 in cazul unei victorii.

Astfel, a calculat oficialul ucrainean, suma totala pe care ar putea castiga echipa de fotbal a Ucrainei este de 13 milioane de euro. Dar pentru a intra in posesia ei nu trebuie sa existe infrangeri. Doua esecuri in grupe, care vor asigura, dupa toate probabilitatile, continuarea turneului si, implicit, sansa de a ajunge in finala, vor reduce fondul de premiere la 12,5 milioane de euro.

Spre comparatie, daca va ajunge campioana, echipa Germaniei va primi in total 7 milioane de euro, cea poloneza aproape 4 milioane.