Compania Eurolines va prelua operatiunile din Romania ale grupului german TUI si va integra ast­fel in grup compania Danubius Travel din Con­stanta, prin intermediul careia ajung in Romania turistii straini trimisi de tour-operator, a anuntat ieri compania. „Eurolines va avea exclusivitate pe fran­ciza TUI Travel PLC in Romania si Republica Mol­dova”, a declarat pentru „Fin.ro” Dragos Anasta­siu, proprietarul Eurolines. Eurolines a incheiat in iunie un parteneriat cu TUI Travel PLC, companie controlata de grupul german TUI, liderul mondial in domeniul turismului. Astfel, o cota importanta din ofertele turistice din agentiile tour-operatorului roman va fi reprezentata de produsele TUI. Prin tran­zactia incheiata, Eurolines va integra si socie­tatea detinuta de TUI in Romania, Danubius Travel, pe care o  preia in proportie de 100%.

„Actele sunt depuse la ONRC, parteneriatul ur­mand sa devina oficial dupa validarea documen­telor de catre aceasta institutie. Reteaua de dis­­tributie Eurolines, cele 52 de agentii care constituie baza acestui parteneriat, va functiona sub numele TUI Travel Center. In perioada imediat urmatoare, o parte insemnata din agentiile retelei va fi per­sonalizata cu identitatile vizuale ale TUI si Euro­lines, iar lansarea oficiala va avea loc in luna sep­tembrie”, a spus Dragos Anastasiu.


Rulaje de 40 mil. euro in 2011


Danubius Travel din Constanta, societate deti­nuta de TUI Travel PLC, Ciprian Popescu si Camelia Dinu Constanta, va deveni parte integranta a gru­pului Eurolines si isi va pastra ariile de acti­vitate, respectiv turismul de incoming, croaziere si busi­ness travel. Ciprian Popescu isi va pastra pozi­tia in cadrul managementului companiei. TUI Travel PLC opereaza in 180 de tari si are aproxi­mativ 30 de mili­oane de clienti anual si circa 49.000 de an­gajati. La nivel mondial, grupul TUI este impartit in trei directii principale: TUI Travel, TUI Ho­tels&Resorts si Cruises. Grupul Eurolines Roma­­nia detine 9 societati, are circa 400 de angajati, 6 agentii francizate in Germania, o flota de 35 de auto­care si aproximativ 200 de autoturisme. Potri­vit lui Anastasiu, cifra de afaceri a grupului in 2010 a fost de peste 143 de milioane de lei (34 de mili­oane de euro), pentru acest an fiind estimat un ru­laj de 40 de milioane de euro.