În ciuda protestelor publice față de nivelurile de salarizare și a bonusurilor exectutivilor, acestea au crescut cu 27 %, anul trecut, până la o medie anuală de 4 milioane lire sterline pentru un CEO, în Marea Britanie.


Salariile
și beneficiile directorilor de companii de top au crescut cu 27%, anul trecut, la o valoare medie de 4 milioane lire sterline, în ciuda reacțiilor vehemente ale populaţiei faţă de salariile de bază și a bonusurilor extravagante primite de aceştia.

Income Data Services arată că, în timp ce salariul de bază a crescut ușor, dar bonusurile au scăzut considerabil, per ansamblu veniturile totale ale executivilor s-au majorat datorită stimulentelor pe termen lung (LTIPs). Este vorba de recompensarea bazată pe performanţa unei companii pe o durată mai lungă de timp. Această metodă atrage dupa sine o altă discuţie legată de faptul ca executivii se concentreaya astfel pe o performanta pe termen lung pentru atingerea obiectivelor lor, în defavoarea profiturilor pe termen scurt.

De asemenea, este luat in calcul faptul ca unele bonusuri se bazează pe o performanță comparativă cu concurența, mai degrabă decât pe propria companie şi pe performanță istorică a acesteia.

Ceea ce înseamnă că directorii rămân pe poziţii chiar dacă performanţele societăţilor pe care le conduc, ceea ce este cazul majorităţii lor, s-a înrăutățit în anii din urma.