Creierul tinerelor fete cu comportament dezordonat este diferit de cel al fetelor care nu au astfel de probleme, a arătat un studiu realizat de cercetătorii englezi, citat de BBC.

Cercetări asemănătoare s-au făcut şi în cazul băieţilor cu probleme comportamentale. Studiul a evidenţiat că cinci tineri din o sută au probleme de comportament în Marea Britanie.

Oameni de ştiinţă englezi şi italieni de la Trust and Medical Research Council au scanat creierele a 22 de fete cu comportamente dezordonate şi le-au comparat cu al altor fete care nu au astfel de probleme. De asemenea, au făcut aceleaşi cercetări şi în rândul tinerilor băieţi cu comportament dezordonat.

Echipa a descoperit că partea creierului numită „amygdala” are o dimensiune mult mai mică în creierele persoanelor cu probleme de comportament. „Amygdala” este componenta centrală a senzaţiei de frică (denumită şi corpul amigdalian, pentru a nu se confunda cu amigdalele, cele două glande de natură limfatică, situate de o parte şi alta a omuşorului). Amygdala este constituită din două părţi, câte una în fiecare emisferă a creierului, localizate în interiorul creierului.

În plus, în cazul fetelor cu probleme de comportament s-a descoperit şi urma unei materii gri numită „insula”, strâns legată de emoţii. 

Dr Andy Calder, una dintre persoanele care au lucrat la acest studiu, a declarat: "Cu aceste aceste modificări copilul fie s-ar putea naşte, fie ar putea fi provocate de o experienţă dureroasă trăită în copilărie, care ar putea avea un impact puternic asupra modului în care creierul se dezvoltă."