Potrivit presedintelui Exxon, Rex W. Tillerson, grupul petrolier a inregistrat anul trecut un profit net de 19,28 miliarde de dolari, in scadere cu 57%, de la 44 miliarde de dolari 2008. Principalii factori ce au influentat aceasta scadere sunt declinul pretului petrolului si al marjelor de rafinare.
 
"In pofida situatiei economice dificile, Exxon Mobil a avut rezultate solide. Stabilitatea financiara ne-a oferit suportul pentru a continua investitiile in noi resurse energetice. Investitiile, inclusiv cele pentru explorare, au ajuns la nivelul-record de 27 miliarde de dolari in 2009", a declarat Tillerson.
 
Grupul Exxon a inregistrat in ultimele trei luni din 2009 un profit de 6 miliarde de dolari, in scadere cu 23% fata de perioada similara a anului precedent, cand valoarea acestuia ajungea la 7,82 miliarde de dolari.
 
In 2009, investitiile grupului au crescut cu 4%, la 27 miliarde de dolari. In trimestrul al patrulea, valoarea acestora se ridica la 8,26 miliarde de dolari, cu 21% mai mult raportat la 6,83 miliarde de dolari in perioada similara a anului precedent.

Sursa: Mediafax